U16 firar efter straffvinsten · Foto: Peter Harich

U19 ställer upp på lagbild efter sin straffvinst

U19 ställer upp på lagbild efter sin straffvinst · Foto: Peter Harich

P15 firar ett av sina nio mål

P15 firar ett av sina nio mål · Foto: Peter Harich

P15 klappar om varandra efter målet

P15 klappar om varandra efter målet · Foto: Peter Harich

Igår spelades det finaler i DM på Rosvalla IP i Nyköping. AFC Eskilstuna hade tre lag i finalerna. P15, U16 samt U19. Samtliga lag lyckades vinna sina finaler och är därmed Distriktsmästare 2022.

Det började med P15. Matchen började kl 13.00 och spelades mot Katrineholms SK. AFC inledde snabbt med ett mål som gjordes med en cykelspark (!) och därefter rullade det helt enkelt på. AFC Eskilstuna vann till slut matchen med hela 9-0.

Kl 14.00 började AFC Eskilstuna U19 spela på planen bredvid. Ett riktigt hett derby mot IFK Eskilstuna. AFC Eskilstuna inledde matchen bäst och kunde även gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning efter två fina prestationer. IFK Eskilstuna hade dock en riktigt fin period under andra halvleken och lyckades både reducera och kvittera och man såg helt plötsligt ut som det hetare laget. AFC Eskilstuna kämpade sig in i matchen igen och tog över mer och mer men virket och ett tappert kämpande IFK försvar såg till att matchen gick till både förlängning och straffar.
AFC Eskilstuna satte samtliga sina straffar och Famara Touray stod för en jättefin räddning.

Kl 15.00 (Ja ni förstår själva att det var svårt att hänga med i alla matcherna) spelade U16 sin final. Även denna ett hett derby mot IFK Eskilstuna. AFC Eskilstuna inledde bäst och gjorde även 1-0. Sen fick man en straff som IFK tyvärr räddade innan de dessutom kunde kvittera. AFC fick ytterligare en chans från straffpunkten och den här gången gjorde man inga misstag. 2-1. IFK kämpade sig in i matchen igen och lyckades kvittera. Även den här matchen gick till både förlängning och straffar. Sen upprepade sig U19-matchen. AFC Eskilstuna satte samtliga sina straffar och fick till en jättefin målvaktsräddning.

Grattis till samtliga spelare och ledare. Distriktsmästare!

Skribent:Peter Harich