Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
U19
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

O-0 mellan AFC och DIF i U21 Allsvenskan

Det blev till slut O-0 mellan AFC och DIF i U21 Allsvenskan

Det blev till slut O-0 mellan AFC och DIF i U21 Allsvenskan

Det blev en mållös tillställning när Djurgårdens IF gästade Tunavallen. Däremot var det inte en tråkig tillställning. Tvärtom så var det en rolig match med chanser åt båda håll.

Den första halvleken började med en jättechans för Djurgården. Man spelade igenom försvaret från vänstersidan och en djurgårdsspelare blev fri men sköt över från tre meters håll. I den åttonde minuten blev AFC tvingade till att göra ett byte när Sayd Artan blev skadad. Han haltade av planen och ersattes utav Randi Touma.

I den femtonde minuten jobbade samme Touma till sig en frispark i farligt läge. Lee Hansson tog frisparken och skruvade den runt muren och tvingade Djurgårdens målvakt till en räddning.

Det blev ett riktigt ställningskrig i den första halvleken. AFC hade mycket boll men Djurgården hade dom farligaste chanserna. I den trettionde minuten räddade Famara Touray i AFC-målet ett friläge. Det kom ett till friläge i den trettiosjunde minuten som Touray löste och i den fyrtioandra minuten rusade Touray ut och löste en farlig situation.

Djurgården hade lätt kunna gått till halvtidsvilan med två eller tre mål om det inte vore för Famara Touray i AFC-målet.

I pausen bytte AFC in Rasmus Åkeson istället för Vaivo. I den fyrtiosjätte räddade Famara Touray ytterligare ett friläge och Randi Touma sprang över hela planen för att försöka avsluta själv. Ett skott som tyvärr täcktes av Djurgårdens backlinje. AFC tog över mer och mer i den andra halvleken. Vitrera testade skott i den femtiotredje, AFC hade en hörna i ribban av Love Lindbäck.

I den sextiofemte byttes Nabati in och Grigorian ut. En hel del halvchanser för AFC. I den sjuttiofemte fick Famara Touray stå för ytterligare en kanonräddning på ett sällsynt anfall av DIF. I den sjuttiofemte hade Lee Hansson en jättechans när han helt plötsligt blir helt ensam framför målvakten på en hörna. Skottet gick tyvärr direkt på Djurgårdens målvakt.

I det efterföljande anfallet kom Djurgården loss med fem mot två helt plötsligt och får till ett skott i ribban. Djurgården får returen men Touray står åter igen för en fantastisk räddning.

I den sjuttiosjunde minuten har DIF ytterligare en nick i ribban, Nu är det helt plötsligt Djurgården som radar upp chanser. AY kommer in istället för Lee Hansson, Zaken kommer in istället för inbytta Touma som har gjort en kanonmatch.

Touray får till ytterligare en räddning i den åttiotredje minuten. I den åttiofemte får Nabati till ett skott för AFC.

Mycket mer hände inte utan domaren hittade inte en endaste extraminut och blåste av matchen prick på den nittionde minuten.

0-0 mellan AFC och Djurgården!


Startelvan:
12 - F. Touray
6 - L. Lindbäck
8 - F. Vitrera
10 - L. Lif
15 - G. Grigoryan
16 - E. Vaivo
17 - L. Hansson
20 - S. Artan
22 - A. Alizadeh
24 - J. Vikingsson
26 - A. Mazalovic

Avbytare:
1 - L. Gitzias
3 - R. Åkeson
9 - D. Zaken
11 - M. Ay
14 - M. Nabati
23 - R. Touma

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩