U19-spelare flyttas upp i A-lagstruppen

AFC Eskilstuna skriver kontrakt med Jeremia Vikingson

AFC Eskilstuna skriver kontrakt med Jeremia Vikingson · Foto: AFC Eskilstuna

Det rör sig om Jeremia Vikingson som har fått kontrakt med A-laget. Kontraktet sträcker sig över 3,5 år.
Jeremia har visat storform under det här året och stått för 15 mål samt 9 assist på 12 matcher i U19 laget. Dom senaste veckorna har Jeremia fått träna en hel del med A-laget och visat upp sig. Det är uppenbart att tränarstaben gillar det dom har sett.

- Jeremia är en poängspelare, han är väldigt skicklig en mot en och ganska osvensk i spelet, berättar Robert Graa Holegård, U19-tränare AFC Eskilstuna, och fortsätter - Han är duktig på att göra sin försvarare, rapp på kort distans och duktig på att vrida och vända på försvaret.

Vi fick en kort pratstund med Jeremia:
Klassist sportfråga, hur känns det?
- Det här är jättekul, jag tror absolut att det här kommer att utveckla mig och mitt spel jättemycket.

Du har ju tränat med A-laget från och till?
- Ja i ungefär en månad har jag fått vara med och testa på hur det känns men sedan ungefär en vecka tillbaka har det blivit A-laget på heltid.

Du är ju från Katrineholm, hur kommer det sig att det blev AFC Eskilstunas akademi?
- Ja, jag började i Katrineholm och flyttade sen till Åtvidaberg, där kände jag dock att kvaliteten inte var det jag hade önskat samt att det inte riktigt fungerade med skolan. När jag letade efter ett nytt ställe att fortsätta min träning på så funderade jag på både BIS (Nyköping) samt AFC men AFC kändes helt enkelt mer spännande. Kvaliteten på akademin här är hög. Nu har jag varit här i ungefär 18 månader och jag trivs jättebra.

Det har gått riktigt bra i U19 i år
- haha ja väldigt bra, 15 mål och 9 assist på 12 matcher men vi har ett väldigt bra lag i år. Många väldigt bra spelare.

Du kommer fortsätta spela matcher i U19?
- Ja det är superviktigt att vi tar upp U19 i Superettan, då kommer vi få en bättre matchning mot bättre motstånd i framtiden, något som kommer att gynna föreningen i längden.

Hur snabbt får vi se dig i Superettan?
- I min värld håller jag måttet redan idag, så måste man tänka, jag vill absolut inte framstå som kaxig men man måste ju tro på sig själv. Det är verkligen superkul att få den här chansen men jag är här för att jobba hårt. Jag kommer att göra mitt bästa för att visa att jag förtjänar den här chansen.

Välkommen till AFC Eskilstuna Jeremia!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩