Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget Futsal
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

Uddamålsförlust mot Hammarby

Härlig publik på Stiga Sports Arena

Härlig publik på Stiga Sports Arena

Det blev tyvärr en uddamålsförlust mot Hammarby inför en härlig publik på Stiga Sports Arena ikväll. AFC Eskilstuna spelade riktigt bra försvarsspel under hela matchen och satsade på kontringar. Hammarby gjorde dock det första målet, turligt, på ett skott som tog en reflektion på vägen och ställde Deniz Arpacik i AFC-målet. Efter Hammarbys mål så tätade AFC till försvaret ytterligare och Hammarby hade otroligt svårt att komma någonstans. Det var istället AFC som fick chanserna på kontring. Det var just på en kontring som AFC också kvitterade innan halvtid. Ahmed Ibrahim Mustafa var det som gjorde målet.

Efter halvtidsvilan fortsatte AFC att spela ett riktigt bra försvarsspel och Hammarby hade otroligt svårt att komma till några heta chanser utan tvingades till långskott som inte var några större problem för Arpacik. AFCs Sami Ibrahim hade däremot gång på gång lekstuga med Hammarbyförsvaret och borde kanske ha fått utdelning på det. AFC kunde avgöra matchen vid tre, fyra tillfällen men fick aldrig in bollen i nätet. Det var istället Hammarby som tillslut drog det längsta strået när dom fick en frispark nära AFCs målområde. En snabbt tagen frispark till vänster om muren och påpasslig fot från Liridon Makolli i Hammarby satte stopp för AFCs chanser till full pott.

AFC borde ändå ta med sig den här matchen. Man spelade ett riktigt bra försvarsspel och hotade verkligen Hammarby framåt. AFC Eskilstunas bästa match hittills under säsongen och absolut något att bygga vidare på.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩